29 Nisan 2008 Salı

MISIR BALON TÜRKİYE TURUNA ÇIKIYOR

BİYOGÜVENLİK HEMEN ŞİMDİ,
GIDA TOHUM HAKTIR KAMPANYASI"MISIR BALONU TÜRKİYE TURUNA ÇIKIYOR !..

Basın açıklamasına davet

2006 yılı sonunda yürürlüğe giren Tohumculuk Yasası bu ülkenin tarımı ve gıda egemenliğini kıskaç altına almakta, yerel tohumlarımızı ve biyolojik çeşitliliğimizi tehdit etmektedir. Kırsal nüfusun gıda ürünleri yetiştirme olanaklarının yok edildiği, bu nüfusun kent varoşlarına göç ettirildiği, tohumun, çiftçiden ve kamudan tamamen alınıp şirketlere devredilmesinin amaçlandığı bu yasa sayesinde çokuluslu biyoteknoloji şirketleri ve tohum tekelleri ülke topraklarına ve sofralarımıza el koymak için sırada beklemektedirler.

Kendini besleyebilen tarım potansiyeline sahip bir ülke iken, son yıllarda yürütülen gıda ve tarım politikaları yüzünden her şeyini dışarıdan alan, ne verirlerse, ne dayatırlarsa onu alan, yiyen ve kabullenen bir ülke durumuna düşmüş bulunmaktayız.

On yıldır Ulusal Biyogüvenlik Komitesi toplantılarının yapıldığı ülkemizde, ülkemiz tarımı ve halkın yararına işleyecek bir Biyogüvenlik Yasası çıkarılamamıştır. Komitenin hazırladığı taslak GDO'lu tohumların ve gıdaların ülkemize giriş ve serbest dolaşımını engelleyen yada zorlaştıran kontrol mekanizmaları nın kurulması, eşit ve adil paylaşımlı güvenli gıdaya ulaşabilme ve gıda egemenliğimizi korumaktan uzaktır.Bu nedenle ülkeden ve halktan yana bir Ulusal Biyogüvenlik Yasası'na ihtiyacımız vardır.

Yaşam savunucuları olarak, "Biyogüvenlik Yasası, Hemen Şimdi !" diyerek, tüm yurttaşları, tüketicileri ve tüm çiftçileri yani halkımızın tümünü, Biyogüvenlik Yasası'nın çıkarılmasına taraf olmaya çağıran bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz.

Kampanya için yaptırılan Mısır Balonu Bursa'dan başlayarak Türkiye'nin çeşitli illerini dolaşacaktır.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki Nilüfer Organik Ürünler Pazarı'nda kampanyamız ve balon ile ilgili bir basın açıklaması yapılacaktır. Etkinliğimizin duyurulması ve katılımınızı bekleriz.

Tarih: 30 Nisan 2008 ÇarşambaSaat : 11:00
GDO'ya Hayır Platformu Bursa Bileşenleri

Hiç yorum yok: